Likdoorns komen veel voor, ze zijn meestal niet ernstig en vaak makkelijk te behandelen. Personen met diabetes hebben er meer last van en lopen meer risico op ontstekingen en andere complicaties aan de voeten.

Een likdoorn is een sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid. Dit eelt wordt door de druk van de schoen op die kleine ruimte in een kegelvorm met de punt naar binnen gedrukt en kan daardoor pijn gaan veroorzaken.

Blaren ontstaan door hevige wrijving en zijn ter bescherming van de huid. Blaren zijn dan ook een veel voorkomend probleem voor sporters.

Als (medisch) pedicure kunnen wij veilig likdoorns verwijderen, de oorzaken ervan bepalen en eventueel preventieve maatregelen, indien mogelijk, adviseren. Tijdens deze dag wordt diep ingegaan op de oorzaken en behandelingen van likdoorns, blaren en wratten. Ook worden er diverse casussen besproken waaronder sportvoeten.

Accreditatiepunten: 6  Domein Voetzorg Na afloop van de workshop ontvang je een certificaat en een syllabus met de informatie van de workshop.

 

 

Likdoorns, Wratten en Blaren data

20/06/2019 10:00 am Inschrijven

Studie kosten

€99,00