In het oude Egypte speelden schoonheid en een jeugdige uitstraling een belangrijke rol. Modder, kleimaskers en geurtjes als wierook en mirre  werden veel gebruikt. Cleopatra was beroemd om haar schoonheid, maar ook om haar uitgebreide rituelen. Volgens de legende baadde Cleopatra zich in ezelinnenmelk. Het hield haar huid jong, stralend en gezond. De dagelijkse zorg vereiste een kudde van ongeveer 700 ezels!

Tegenwoordig is bekend dat ezelinnenmelk belangrijke oxidanten bevat. Een bad in ezelinnenmelk werkt vochtregulerend op de huid en stimuleert de celvernieuwing, zo lijkt het een zeer zachte wijze van scrubben. Mede door vitamine A en E zou het de huid jong en zacht houden en helpen tegen een droge huid. Of Cleopatra dit alles al wist in die tijd, kunnen we natuurlijk niet meer achterhalen, maar heeft het ons wel geholpen om een mooie verzorgende wellness neer te kunnen zetten.

De Cleopatra Wellness hebben we voor de pedicure omgezet naar een Egyptische onderbeen & voet behandeling. Van het maken van je eigen melkbad, een vochtregulerende en voedende pakking tot heerlijke massage met verwarmde olie. Zo kan iedereen de geheimen van Cleopatra ondervinden en wegdromen naar het oude Egypte.

Je werkt op elkaar en gebruikt de producten van school. Je ontvangt een cyllabus met de uitwerking van de workshop en na afloop een certificaat van deelname.

Indien gewenst, zijn de producten aan te schaffen bij School4Us.

 

 

Cleopatra Wellness data

28/11/2020 10:00 am Inschrijven

Studie kosten

Lesgeld €59,50